Certified Palm Oil Logo Trees | Nutella

VORES PALMEOLIE

100 % RSPO-certificeret bæredygtig palmeolie og målrettet engagement i eliminering af skovrydning.

Vi er bevidste om, at palmeolieforsyningskæden har alvorlige miljømæssige udfordringer, især i forhold til indvirkningen på skovrydning. Derfor arbejder Ferrero målrettet på at være bannerførere i forhold til fremme af bæredygtig transformation af palmeoliesektoren og har været en af de første globale virksomheder til at opnå en 100 % RSPO-certificeret segregeret palmeolieforsyningskæde.

Palm Oil Fruit | Nutella

Hvor kommer det fra?
Klik for at rejse

100 % sporbar palmeolie

Palmeolien, vi bruger i Nutella®, er 100 % bæredygtig palmeolie og sporbar helt tilbage til møllen. Den stammer primært fra Malaysia (i gennemsnit 80 % af vores volumen) efterfulgt af Indonesien og Papua New Guinea.

Nutella Map
Sustainable Palm Oil RSPO Logo | Nutella

RSPO har udviklet et sæt miljømæssige og sociale kriterier, som virksomheder skal følge for at producere bæredygtig palmeolie (Certified Sustainable Palm Oil - CSPO). Disse kriterier sigter efter at styrke bæredygtige praksisser i forhold til dyrkning af palmeolie.

Palmeolien i Nutella® stammer fra en certificeret 'segregeret' forsyningskæde. Den indkøbes fra forskellige certificerede plantager og holdes adskilt fra konventionel palmeolie i hele forsyningskæden. Med dette system kan 100 % af vores palmeolie spores tilbage til møllerne, hvilket garanterer, at intet af den olie, vi anvender, kommer fra plantager, der er involveret i skovrydning.
 

The 7 principles of RSPO

De 7 principper for RSPO

For at blive certificeret af RSPO skal palmelandmændene overholde følgende syv principper (RSPO-principper og -kriterier, opdateret 2018): 

Princip 1: Agere etisk og transparent

Princip 2: Sikre lovlig drift og respektere rettigheder

Princip 3: Optimere produktivitet, effektivitet, positiv indvirkning og robusthed

Princip 4: Respekterer lokalsamfund og menneskerettigheder og tilbyde fordele

Princip 5: Understøtte inklusion af små landmænd

Princip 6: Respektere arbejderrettigheder og -forhold

Princip 7: Beskytte, bevare og forbedre økosystemer og miljøet

 

 

Vidste du?

Som en del af princip 7 kræver kriterium 7.12, at ny beplantning ikke forårsager skovrydning eller erstatter områder, der er påkrævede for at opretholde eller øge bevaringsværdien (High Conservation Value - HCV). HCV er biologiske, økologiske, sociale eller kulturelle værdier, der er at stor eller afgørende betydning i et landskab. 

Læs mere her.

 

Going beyond certification

Længere en certificering

For at styrke vores engagement til at omfatte mere end RSPO-certificering udviklede Ferrero i 2013 palmeoliecharteret Ferrero® Palm Oil Charter, hvor vi samarbejder med leverandører om at at forfølge en kurs, hvor vi undgår skovrydning, udryddelse af arter, høj udledning af drivhusgasser og krænkelse af menneskerettigheder. Med henblik på yderligere at øge transparensen i vores forsyningskæde offentliggør vi desuden jævnligt de seneste sporbarhedsdata i vores forsyningsmøller. Du finder den seneste offentliggørelse her.

Ferrero er også medlem af POIG (Palm Oil Innovation Group), der er et initiativ bestående af landmænd, producenter og NGO'er, der samarbejder om at transformere palmeolieindustrien. 

Læs mere her

Our efforts are acknowledged by WWF

Vores indsats anerkendes af WWF

Vores indsats anerkendes af pålidelige NGO'er som WWF. I sit 2020 Palm Oil Buyers' Scorecard, som evaluerer globale virksomheder i forhold til deres støtte til bæredygtig palmeolie, lister WWF Ferrero som nummer 1 ud af 173. Med en score på 21,5 ud af 22 rangerer WWF  Ferrero som brancheførende blandt de vigtigste globale forhandlere, producenter af forbrugervarer og fødevareservicevirksomheder. Ferrero er især anerkendt for sin indsats, der fokuserer på problemet med skovrydning i tropiske områder og for transparensen i virksomhedens forsyningskæde. Dette resultat er en vigtig anerkendelse af vores tiltag inden for bæredygtig palmeolie og en stor motivation for vores fortsatte rejse.

Om du tycker om det, dela det