Background pdf
Recept

Maalaisleipä

Leipä on ollut suomalaisille aina tärkeässä roolissa – ruokailun, mutta myös perinteiden suhteen – esimerkiksi karjalaisten rotinoiden; leipätuotteista koostuvan lahjakorin merkeissä uuden lapsen syntymän kunniaksi. Länsi-, Itä- ja Pohjois-Suomessa ovatkin vallinneet erilaiset leipäkulttuurit, Keski-Suomessa tarjonta on koostunut useamman alueen leipätottumuksista.
Ehkä juuri tämän rikkaan taustan ansiosta suomalaiset ovat olleet avoimia myös uusille trendeille.

Kotileivonnan yleistyttyä viime aikaisten olosuhteiden vuoksi, ovat myös erilaiset leipäreseptit rikastuttaneet leipätarjontaa. Suomalaisten lisääntyneen matkailun myötä esimerkiksi Etelä-Euroopan vaaleammat leivät ovat tulleet tutuksi aamiaisten ja lomaruokailun yhteydessä ja osaksi leipäkulttuuria myös kotiuduttua. Yksi nykyisin suosituista leipätyypeistä on herkullinen ja ilmava maalaisleipä, jonka leivonta onnistuu sellaisellekin, jolla on vähemmän leipomiskokemusta.

Easy
1 h 0 min
Maalaisleipä

2 LEIPÄÄ

 • 35 g hiivaa

 • 1 rkl karkeaa suolaa

 • 6 dl vettä

 • 17 dl vehnäjauhoja

 • 1 rkl oliiviöljyä (pellille)

nutella – an ingredient to prepare this delicious recipe

För att tillaga detta läckra recept är 15g Nutella per person lagom för att avnjutas!

VALMISTUS

 1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 astetta), kaada tilkka siitä murustetun hiivan kanssa kulhoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.

 2. Lisää loput vedestä sekä suola ja sitten jauhot, vähän kerrallaan. Työstä koneella 5-7 minuuttia. Taikinan tulee olla aika löysää, näin leivästä tulee ilmava.

 3. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa huoneenlämmössä 2 tuntia.

 4. Voitele pelti oliiviöljyllä. Esikuumenna uuni 250 asteeseen.

 5. Laita uunin pohjalle kulhollinen vettä (josta muodostuu höyryä). Paista leipiä 15-20 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla, kunnes ne ovat saaneet ruskean kuoren. Ota vesikulho uunista, alenna lämpö 180 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä ilman liinaa.

  Leikkaa leivästä siivu, kun se on hieman jäähtynyt ja nauti Nutellan ja hyvän seuran kanssa!

Jos tykkäät, jaa somessa #nutellarecipe
recipe-1
Bra att veta

Vår palmolja är till 100 % RSPO-certifierad som hållbar och spårbar och vi har åtagit oss att inte bidra till avskogning.

recipe-2
Bra att veta

All den kakao vi köper in kommer från gårdar som är Rainforest Alliance-certifierade.

Om du tycker om det, dela det